У початок

Bloomberg: 11 танкерів почали транспортувати російську нафту замість іранської

Танкери, які раніше перевозили іранську нафту, почали транспортувати російську нафту, передає агентство Bloomberg, посилаючись на дані аналітичної компанії Vortexa.

«Одинадцять із суден, які раніше перевозили іранську нафту, з квітня завантажилися російською нафтою і нафтопродуктами, що становить шістнадцять завантажень за цей період», — йдеться в повідомленні.

Тоді як усе більше компаній відмовляються здійснювати перевезення російського енергоресурсу, ті, хто знайомий із торгівлею нафтою в санкційних умовах, продовжать використовувати свої танкери для перевезення російської нафти на схід, наводяться в матеріалах слова аналітика ринку сирої нафти в Vortexa Армена Азізяна.

Як зазначається, більшість суден, які почали перевозити російську сировину, належать до типу «Афрамакс» і можуть вмістити до 730 тисяч барелів нафти. При цьому серед танкерів зустрічаються і великі нафтовози, здатні транспортувати приблизно два мільйони барелів.

«Завдяки їхньому переходу на російську нафту експорт з росії збільшився до 250 тисяч барелів на добу в першій половині липня, що на 170 тисяч барелів на добу більше, ніж у квітні», — зазначає агентство.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти