У початок

Без навантаження: «БРСМ» і далі маніпулює з касовими чеками

Податкове навантаження при реалізації пального у мережі «БРСМ-Нафта» є одним із найнижчих в Україні й за перший квартал 2023 року склало 55 копійок з кожного проданого літра пального.  

Такі дані було озвучено під час засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з нелегального ринку пального, яку створено Комітетом ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Об’єми реалізації цієї мережі лише цього року склали 7,8 млн л. Це абсолютний гравець, великий гравець, а навантаження мінімальне. Ми чітко розуміємо, що в цьому разі є маніпуляція у звітності, є маніпуляція у РРО і так далі», — зазначив заступник голови Державної податкової служби України Євген Сокур.

Приклад того, що «БРСМ» не сплачує податків, навів народний депутат Андрій Холодов. «21 червня купили пальне у цій мережі, чек до сьогоднішнього дня не зареєстровано у податковій», — повідомив нардеп.

У свою чергу представник Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомив, що проти чотирьох компаній, які несуть мінімальне податкове навантаження, вже відкрито кримінальні провадження щодо ухилення від сплати податків. При цьому назви цих компаній він не вказав.

Як повідомлялось, сьогодні у Комітеті ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики відбулося чергове засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з нелегального ринку пального.

Нагадаємо, схеми з чеками на станціях «БРСМ» уже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців, контролюючих органів і навіть чиновників. Так, ще 2021 року голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев проілюстрував проблематику податкових скруток чеком, виданим на «БРСМ».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти