У початок

Австрія відроджує вугільну енергетику на тлі перекриття газу росією

Уряд Австрії у неділю, 19 червня, домовився з енергокомпанією Verbund про переобладнання резервної газової електростанції, щоб вона могла виробляти електроенергію з вугілля, якщо обмеження постачання газу з росії призведе до надзвичайної ситуації в галузі енергетики. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

На рішення, ухвалене «невеликим антикризовим кабінетом» на чолі з канцлером Карлом Нехаммером, пішли після того, як сусідня Німеччина оголосила про заходи з розв’язання проблеми скорочення постачання російського газу, включаючи посилення залежності від вугільних електростанцій.

В офісі Нехаммера повідомили, що державна комунальна компанія Verbund погодилася перевести електростанцію «Меллах» у південній Штирії, яку було закрито, знову на використання вугілля. Це була остання вугільна електростанція в Австрії, перш ніж її переобладнали на газову для використання в разі потреби.

«Федеральний уряд і енергетична група Verbund домовилися переобладнати районну теплоелектростанцію в Меллаху (Штирія), яку наразі закрито, щоб у разі надзвичайної ситуації вона знову могла виробляти електроенергію з вугілля (не газу)», — йдеться у повідомленні офісу Нехаммера.

Там додається, що уряд країни вивчає подальші заходи з диверсифікації постачання газу з метою зниження залежності від постачання з росії.

Як відомо, Австрія отримує 80% свого газу з росії, і зараз вона щосили намагається знайти альтернативних постачальників.

Минулого тижня Австрія повідомила про скорочення постачання газу від російського «газпрому».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти