У початок

Австралійська Ampol опублікувала 29% падіння прибутку за перше півріччя

Акції австралійської компанії Ampol досягли 10-місячного мінімуму в понеділок після того, як роздрібний торговець паливом опублікував слабший, ніж очікувалося, прибуток за півріччя, постраждавши від перебоїв у виробництві на нафтопереробному заводі (НПЗ) Lytton у Квінсленді й зниження глобальних продажів третім сторонам.

Як пише Reuters, загальний обсяг виробництва на НПЗ Літтона впав майже на 6% у першому півріччі, відображаючи вплив перебоїв у роботі парового заводу.

Прибуток до вирахування відсотків і податків у сегменті палива й інфраструктури (F&I) Ampol знизився на 26%, до 225,9 млн австралійських доларів ($150,61 млн) за шість місяців, що закінчилися червнем, через скорочення можливостей міжнародних продажів.

«У першій половині 2024 року ринок був більш стабільним, особливо в ІІ кварталі, зменшивши можливості для дискреційних продажів, що призвело до зниження обсягів і маржі порівняно з більш сприятливими умовами торгівлі 2023 року», — йдеться в заяві компанії.

Чистий прибуток Ampol після сплати податків від безперервної діяльності становив 233,6 млн австралійських доларів на основі вартості заміщення, порівняно з 329,6 млн австралійських доларів рік тому й відсутністю консенсусної оцінки Visible Alpha у 256,3 млн австралійських доларів.

Сіднейська фірма оголосила проміжні дивіденди обсягом 60 австралійських центів на акцію, порівняно з торішніми 95 центами.

«Виплата проміжних дивідендів із середньої точки політики виявилася слабшою, ніж очікувалося, — пишуть аналітики UBS. — Збільшення вимог до капіталу для бізнесу протягом другого півріччя й до 2025 року, а також слабкі результати, очікувані на НПЗ у ІІІ кварталі 2024 року, мають зменшити очікування щодо додаткового управління капіталом протягом усього року».

Акції компанії впали на 4,1% на 01:14 GMT, до мінімуму з кінця жовтня.

Компанія Ampol повідомила, що ремонт і перевірка НПЗ у Літтоні почалася в середині липня, і очікується, що виробництво повернеться до нормального рівня наприкінці серпня.

На маржу НПЗ Lytton у ІІІ кварталі вплине структура виробництва під час капітального ремонту, з впливом на виробництво близько 300 млн літрів, кажуть у компанії. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти