У початок

Авансова сплата ПнП з АЗС поки скасовується: Рада провалила голосування

Верховна Рада України не змогла проголосувати за оновлений законопроєкт №11416-д, яким передбачається збільшення податків. Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

«Рада провалила законопроєкт №11416-д щодо збільшення податків на 30 млрд у першому читанні. Відправили на повторне перше читання», — зазначив він.

Зі слів нардепа, законопроєкт набрав 224 голоси за 226 необхідних.

Зазначимо, цим документом серед іншого передбачається встановлення наступних щомісячних авансових внесків з податку на прибуток з АЗС (за кожну):

  • обсягом 60 тис. грн у разі реалізації двох і більше видів пального;
  • обсягом 30 тис. грн у разі реалізації винятково скрапленого газу;
  • обсягом 45 тис. грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше.

Для автозаправних станцій, які реалізують алкогольні напої та/або тютюнові вироби, щомісячна авансова сплата ПнП буде такою:

  • 80 тис. грн у разі реалізації двох і більше видів пального;
  • 40 тис. грн у разі реалізації винятково скрапленого газу;
  • 60 тис. грн у разі, якщо частка реалізації скрапленого газу у загальному обсязі реалізованого пального протягом місяця становить 50% і більше.

У разі запровадження цих норм додаткові надходження до загального бюджету держави становитимуть 1 млрд грн до кінця поточного року (з 1 жовтня) і 4 мдрд грн за 2025 рік.

Нагадаємо, попередня редакція законопроєкту №11416 передбачала щомісячну сплату авансових внесків з податку на прибуток роздрібними продавцями пального обсягом 0,5 млн грн (4 тис. грн) з розрахунку на 1 куб. м резервуарів для зберігання пального. Ця пропозиція викликала критику учасників ринку, оскільки фінансово-економічні показники АЗС не залежать від місткості резервуарного парку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти