У початок

Аукціонний комітет скасував сьогоднішні торги УГВ з продажу СВГ (оновлено)

Також є російською мовою

Аукціонний комітет скасував торги з продажу СВГ «Укргазвидобування», які було заплановано на сьогодні, 2 березня. Про це йдеться у повідомленні Української енергетичної біржі (УЕБ).

За інформацією enkorr, торги не відбудуться через брак кворуму Аукціонного комітету в зв'язку зі звільненням одного з його членів.

Відзначимо, на сьогоднішньому аукціоні держкомпанія планувала реалізувати 1 919 т скрапленого газу.

Тим часом, на УЕБ з'явився анонс торгів із продажу цього обсягу на 4 березня. До реалізації пропонується 456 т СВГ з Тимофіївського ГПЗ, 570 т з установки «Базилівщина», 665 т з Яблунівської установки, а також 95 т з Шебелинського і 133 т з Юліївського заводів терміном відвантаження з 5 по 12 березня.

Як відомо, аукціони УГВ із продажу скрапленого газу є висококонкурентними торгами, що формують основний ринковий бенчмарк. Так, аукціон, що проходив 24 лютого, привернув значну увагу серед учасників ринку: 95 угод, 60 учасників, 45 компаній за результатами аукціону придбали газ.

Нагадаємо, останній раз аукціони УГВ було заблоковано Аукціонним комітетом у січні 2021 р. під спірним приводом карантинних заходів. У той же період АК затвердив торги «Укрнафти».

Представники «Укргазвидобування» і «Нафтогазу України» неодноразово наголошували на потребі змінити механізм продажів, оскільки діюча система сильно зарегульована і не дає змоги здійснювати реалізацію стабільно і прогнозовано.

Довідка enkorr

100% акцій «Укргазвидобування» належить НАК «Нафтогаз України». Компанія – найбільший виробник СВГ в Україні. Вироблення газу ведеться на п'яти установках: Яблунівській, Тимофіївській, «Базилівщина» (всі три – Полтавська обл.), Юліївському і Шебелинському ГПЗ (обидва – Харківська обл.).

З грудня 2017 р. продає СВГ на електронних біржових торгах із відвантаженням протягом тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти