У початок

Атаки на газову інфраструктуру України загрожують транзиту в Європу – «Нафтогаз»

Атаки рашистів на газову інфраструктуру ставлять під загрозу транспортування «блакитного палива» в Україні й транзит у Європу. Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на брифінгу в Ukraine Media Center.

«Атаки на українську інфраструктуру, дії російських військових на певних територіях, де розташовано компресорні станції, ставлять під загрозу як транспортування газу всередині країни, так і транзит у Європу», – наголосив Вітренко.

Очільник «Нафтогазу» зауважив, що Україна зверталася до європейських партнерів з вимогою вжити дій для припинення такої поведінки загарбників.

За його словами, нині роботу «Нафтогазу» спрямовано на безперебійне постачання газу й забезпечення роботи критичної інфраструктури там, де це можливо.

«Наразі понад 273 тисячі домогосподарств, українських родин перебувають у ситуації, коли вони не можуть отримувати газ і тепло, що ставить їхнє життя за межу гуманітарної катастрофи», – зазначив Вітренко, додавши, що через пошкодження мереж і підприємств теплокомуненерго внаслідок ворожих обстрілів люди не можуть отримувати тепло й газ при мінусових температурах надворі.

Як повідомлялося, 14 березня внаслідок обстрілу російськими військами села Олишівка, що на Чернігівщині, пошкоджено Олишківське підземне сховище газу (ПГС).

АТ «Укртрансгаз» 5 березня було змушене зупинити роботу Краснопопівського підземного газосховища на Луганщині через бойові дії у небезпечній близькості до об'єкта.

Джерело: «Укрінформ»

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти