У початок

Арештовано корпоративні права трьох підприємств, які видобувають газ і нафту

За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) суд арештував корпоративні права трьох підприємств, які протиправно привласнили надра Сахалінського нафтогазового родовища. Про це з посиланням на прес-службу ДБР повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зокрема заарештовано активи ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1» і ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

Права передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

У відомстві зазначили, що в лютому правоохоронці викрили протиправну діяльність колишніх високопосадовців, які отримували незаконні надприбутки від видобутку газу з державних надр. Сума збитків державі може сягати сотень мільйонів гривень.

Згідно з повідомленням, правоохоронці провели обшуки у колишнього нардепа VIII скликання. Він за попередньою змовою з посадовцями НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» й комерційними структурами у період 2003-2022 років фактично привласнив державні корисні копалини.

Під «патронатом» екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «в кишеню» організатори оборудки.

Через протиправну діяльність посадовців НАК «Надра України» й низки комерційних структур Україна де-факто втратила право на Сахалінське нафтогазове родовище на Харківщині. При тому, що з держбюджету на розробку цього родовища було витрачено понад 1 млрд грн. Згідно з результатами геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

За даними ЗМІ, йдеться про колишнього народного депутата від «Народного фронту» Ігоря Котвицького й Павла Фукса. Котвицький є великим бенефіціаром ТОВ «Сахалінське».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти