У початок

Алжир повідомляє про 10 нових родовищ нафти

Алжир, член ОПЕК, заявив про відкриття 10 нових родовищ нафти і газу в першій половині 2023 року в рамках поточної програми збільшення видобутку вуглеводнів, заявив чиновник, слова якого цитує Reuters.

Нові відкриття розташовані в різних районах поблизу існуючих нафтовидобувних об’єктів, що полегшує для північноафриканської арабської країни їх запуск, сказав Рабей Баджі, директор з розвідки державної компанії Sonatrach.

Баджі повідомив офіційному алжирському інформаційному агентству, що Sonatrach, один із найбільших у світі нафтових конгломератів, «вивчає й оцінює нові відкриття» й оголосить результати до кінця цього року.

«Sonatrach має високий ступінь доцільності видобутку нафти, оскільки собівартість виробництва одного бареля не перевищує $1/барель, тоді як в інших країнах вона досягає $8/барель», — сказав він.

Sonatrach, яка управляє 12 млрд барелів нафти і 4,5 трлн кубометрів газу в Алжирі, планує пробурити 45 нових нафтових свердловин цього року, сказав Баджі, додавши, що 23 з них уже завершено.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти