У початок

Акції «газпрому» впали майже на третину

На п’ятому місяці повномасштабного вторгнення рф на територію України акції російського «газпрому» на московській біржі впали більш ніж на 30% після того, як на річних зборах акціонери відмовилися виплачувати дивіденди за 2021 рік. Про це повідомляє російський Forbes.

Зазначається, що акції «газпрому» на мінімумі торгувалися по 207,69 рубля, що на 30,2% нижче за ціну на закриття минулої торгової сесії. Пізніше мосбіржа зупинила торги цінними паперами компанії.

Котирування обвалилися після річних зборів акціонерів «газпрому», де вони вирішили не виплачувати дивіденди за 2021 рік.

«Акціонери ухвалили рішення, що в поточній ситуації дивіденди за підсумками 2021 року виплачувати недоцільно», – повідомив заступник голови правління російського газового монополіста Фаміл Садигов.

З його слів, пріоритетами «газпрому» зараз є «реалізація інвестиційної програми, включаючи газифікацію регіонів російської федерації, і підготовка до майбутньої зими».

Наприкінці травня рада директорів «газпрому» рекомендувала акціонерам виплатити дивіденди за підсумками 2021 року обсягом 52,5 рубля на акцію. Такі дивіденди мали стати рекордними в історії компанії й усього російського фондового ринку – сумарно на виплати могло бути спрямовано 1,24 трлн рублів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти