У початок

Adnoc укладає з німецькою SEFE угоду про постачання з LNG Ruwais

Компанія Adnoc з ОАЕ підписала угоду з підрозділом німецького імпортера газу Securing Energy for Europe (SEFE) про забезпечення останнього скрапленим природним газом із запланованого LNG-терміналу в Аль-Руваїсі.

Згідно з угодою, SEFE Marketing & Trading Singapore купуватиме 1 млн метричних тонн СПГ на рік протягом 15 років, повідомляє Adnoc.

Очікується, що постачання, які в основному здійснюватимуться з заводу СПГ у Рувейсі, розпочнуться 2028 року, після початку комерційної експлуатації підприємства.

В Adnoc повідомили, що угода залежить від остаточного інвестиційного рішення (FID) щодо проєкту, включаючи схвалення регуляторів, і перемовин щодо остаточної угоди купівлі-продажу між двома компаніями.

Державний гігант заявив, що ця угода про постачання СПГ зміцнює угоду про енергетичну безпеку й промислове прискорення (ESIA), підписану ОАЕ з Німеччиною 2022 року, що ще більше зміцнює двосторонню співпрацю в енергетичній безпеці, декарбонізації й боротьбі з кліматом.

Крім того, він базується на доставці Adnoc першого вантажу СПГ з Близького Сходу в Німеччину 2023 року.

Це друга довгострокова угода про постачання СПГ з проєкту Ruwais LNG після 15-річної угоди з китайською компанією ENN Natural Gas, підписаної в грудні 2023 року.

Згідно з цією угодою ENN LNG (Сингапур), одиниця ENN Natural Gas, придбає 1 млн тонн СПГ на 15 років.

Нещодавно компанія Adnoc також опублікувала обмежене повідомлення про початок роботи з проєктування, закупівель і будівництва для спільного підприємства під керівництвом французької Technip Energies для запланованого LNG-терміналу в Аль-Руваїсі.

Фірма заявила, що очікує прийняти остаточне інвестиційне рішення щодо проєкту пізніше цього року, тоді як перші будівельні роботи на місці вже розпочато.

Після завершення проєкт, який складається з двох ліній скраплення СПГ продуктивністю 4,8 млн тонн на рік із загальною потужністю 9,6 млн тонн на рік, збільшить потужність виробництва СПГ Adnoc більш ніж удвічі.

Наразі Adnoc володіє 70-відсотковою акцією Adnoc LNG, яка зараз виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Торік Adnoc оголосила про будівництво свого другого LNG-терміналу в Аль-Рувайсі. Раніше компанія планувала побудувати завод у Фуджейрі.

Компанія Adnoc Gas, газовий і СПГ-підрозділ Adnoc, також уклала контракт з американською енергетичною компанією Baker Hughes на запланований експортний термінал СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти