В начало

Зниження видобутку в Саудівській Аравії призведе до здорожчання пального в Індії

Оголошення Саудівською Аравією про скорочення видобутку нафти може призупинити падіння цін на сиру нафту на міжнародному рівні, а також до здорожчання бензину й дизелю в Індії, повідомляє IG News.

Зазначається, що минулого місяця міжнародні ціни на нафту і роздрібні ціни зрівнялися. Тепер різниця між собівартістю й продажною ціною буде збільшуватися в міру зростання ціни. Індія задовольняє 85% своїх потреб у нафті за рахунок імпорту, а ціни на пальне залежать від міжнародних ставок.

Імпорт Індією дешевої сирої нафти з росії досяг рекордного рівня в травні. Галузеві дані показують, що імпорт із росії зараз перевищує закупівлю нафти з Саудівської Аравії, Іраку, Об’єднаних Арабських Еміратів і США разом.

Індія імпортувала з росії 1,96 млн барелів нафти на день у травні, що на 15% більше порівняно з попереднім максимумом у квітні, згідно з даними трекера енергоносіїв Vortexa. Зараз частка росії в загальному імпорті сирої нафти в Індію зросла до 42%. Це найвища частка для однієї країни за останні роки.

Імпорт Індією сирої нафти з росії збільшився за рахунок традиційних постачальників із західної Азії. У травні імпорт нафти з Саудівської Аравії впав до 560 тис. тонн. Це найнижчий рівень із лютого 2021 року.

Частка російської нафти в імпорті Індії неухильно зростає після того, як росія вторглася в Україну в лютому минулого року. Це восьмий місяць поспіль, як росія є найбільшим постачальником нафти в Індію.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти