В начало

Жовтневий експорт російського палива впав до 17-місячного мінімуму — Bloomberg

Експорт нафтопродуктів рф упав до 17-місячного мінімуму після тимчасової заборони на постачання дизельного пального й сезонного ремонту, який ускладнив нафтопереробну діяльність.

Відповідно до даних аналітичної компанії Vortexa Ltd., зібраних Bloomberg, постачання нафтопродуктів упали до 2,2 млн барелів на день (б/д) за перші 28 днів жовтня. Це найнижче значення з травня 2022 року і приблизно на 3% менше, ніж у вересні й роком раніше.

Ринок нафти уважно спостерігає за російським експортом, щоб отримати підказки про її видобуток після того, як москва припинила оприлюднювати офіційні дані про видобуток. Постачання сирої нафти в країні перевищили ціль, встановлену в рамках пакту ОПЕК+, свідчать останні дані відстеження руху танкерів, які проводить Bloomberg.

Проте потоки палива зазнали тиску через обмеження виробництва, оскільки вітчизняні нафтопереробники ще не повністю завершили планове технічне обслуговування нафтопереробних заводів (НПЗ), яке триватиме наступного місяця.

Експорт дизельного пального продовжував падати до 372 тис. б/д. У той час як уряд скасував тимчасову заборону на експорт 6 жовтня, потоки були обмежені, оскільки росія дозволила відновити постачання за умови, що паливо доставляється в порти країни трубопроводом, а нафтопереробники зберігають принаймні 50% виробленого дизпального для внутрішнього ринку.

Експорт газойлю відновився приблизно до 515 тис. б/д, підштовхнувши комбіновані постачання газойлю й дизельного пального, які трохи зросли порівняно з попереднім місяцем (до 887 тис. б/д). 

Експорт нафти зріс приблизно на 5% до п'ятимісячного максимуму в 414 тис. б/д. Менші продажі в Азію були з лишком компенсовані різким зростанням вантажів в Африку, на Близький Сход і в Південну Америку.

Постачання бензину й компонентів суміші становили 51 тис. б/д, менше третини від загального обсягу вересня, при цьому експорт автомобільного палива все ще заборонено. Потоки авіаційного палива впали майже на 70%, до 17 тис. б/д, що є найменшим показником із червня.

Експорт мазуту незначно зріс, до 703 тис. б/д, найвищого показника з липня. Постачання нафтопереробної сировини, яка включає вакуумний газойль, підскочили на третину — до п'ятимісячного максимуму в 141 тис. б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти