В начало

Зеленський розкритикував позицію Угорщини щодо нафтового ембарго

Президент Володимир Зеленський розкритикував Угорщину за небажання запроваджувати ембарго на постачання до Європейського Союзу російської нафти. Про це він заявив на українському сніданку в Давосі, передає «Ліга.Бізнес».

Зеленський вважає, що зараз немає ні єдності в ЄС щодо майбутнього України, ні міцного об'єднаного Заходу. За його словами, із санкціями – та сама ситуація.

«Ми дійшли до шостого пакету санкцій, ембарго на нафту. Усі кажуть: за цей час росія заробить $200 млрд. За такі суми можна купувати будь-яку зброю. Чи введено шостий пакет? Ні. Чому? Угорщині щось не підходить, щось із нафтою не те, якось не так вони бачать світ», – сказав президент.

За його словами, Угорщині доносять: в Україні гинуть люди, помирають діти, приїжджають 18-річні російські солдати й катують немовлят.

«Їм про це розповідають. Вони кажуть: все зрозуміло, то що з нафтою робити, де нам брати гроші?» – підсумував Зеленський. 

Як повідомляв enkorr, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн виключила досягнення домовленості щодо запровадження ембарго на імпорт нафти з росії під час саміту лідерів країн ЄС наступного тижня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти