В начало

Європа цієї зими може зіткнутися з дефіцитом природного газу

Цієї зими Європа може зіткнутися з величезною нестачею природного газу через порушення графіків технічного обслуговування газових платформ і трубопроводів Норвегії, попереджають аналітики.

Як повідомляє The Telegraph, прогнозований дефіцит у 66 млн кубічних метрів на день, прогнозований Rystad Energy, становить приблизно третину щоденного споживання Великобританії.

Це попередження надійшло у важкий момент, оскільки протягом наступних двох тижнів у Великобританії з Європою очікується низька температура, що призведе до різкого зростання попиту на газ і раннього початку опалювального сезону.

Якщо дефіцит збережеться, це врешті-решт може означати підвищення цін для споживачів, що вплине на рішення, прийняті під час визначення наступного обмеження ціни у Великобританії.

У Rystad кажуть, що норвезький державний оператор трубопроводів Gassco повідомив про затримки, оскільки кілька родовищ і переробних заводів намагалися припинити планове обслуговування або повідомляли про незаплановані збої.

Тим часом Європа також продовжує відчувати скорочення потоків з Алжиру, в основному через планове технічне обслуговування трубопроводу Medgaz до 27 вересня.

Такі проблеми можуть ускладнитися розв’язаною росією 2022 року повномасштабною війною в Україні.

У заяві Rystad йдеться про те, що «заявлені російські наступи в курській області перемістилися в межах 10 км від газокомпресорної станції суджа, яка перекачує газ з росії в Європу, додаючи ризик пошкодження й збоїв у постачанні».

Шторми у Мексиканській затоці також негативно впливають на постачання скрапленого природного газу, зазначили у Rystad: «Щодо додаткової невизначеності газові ринки в США залишаються на межі через ураган «Хелен».

Синоптики кажуть, що температури, значно нижчі від довгострокових середніх сезонних значень, вразять Північну й Центральну Європу з цих вихідних.

У густонаселених федеральних землях Німеччини, таких як Північний Рейн-Вестфалія і Гессен, приблизно 29 вересня очікується, що температура буде на 4 градуси нижчою за багаторічний середній показник.

Rystad прогнозує, що лише протягом цих вихідних у Німеччині попит зросте до 60,5 млн кубометрів на день.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти