В начало

Видобуток природного газу в рф у I кварталі впав на 10%

Видобуток газу в рф у січні-березні знизився на 10% рік до року, до 180 млрд кубометрів, у березні — також на 10%, до 61 млрд кубометрів, повідомляють російські ЗМІ.

Видобуток «газпрому» продовжує знижуватися на тлі падіння експорту до ЄС, і у першому кварталі монополія знизила виробництво газу майже на 18%. Водночас видобуток найбільших незалежних виробників – «роснєфті» й «новатеку» – зростає. Як вважають аналітики, ця тенденція зберігатиметься протягом усього року за рахунок збільшення потужності вже запущених проєктів.

Основний обсяг зниження видобутку припадає на «газпром». З початку року компанія перестала розкривати статистику з видобутку газу.

Найбільший незалежний виробник  – «новатек» –  за три місяці 2023 року видобував 20 млрд кубометрів, що приблизно на 1% більше, ніж роком раніше, проте у березні видобуток компанії зріс відразу на 6%, до 7 млрд кубометрів.

Більш ніж на 70%, до 19,7 млрд кубометрів, видобуток газу за перший квартал наростила «роснєфть». У березні виробництво газу компанією зросло на 65%, до 6,7 млрд кубометрів. Нафтокомпанія продовжує вводити потужності «роспану», який у поточному році вийде на рівень 21 млрд кубометрів, при цьому в 10 разів на рік зросли проєктні потужності Харампурського родовища.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти