В начало

Видобуток нафти в США залишиться стабільним до 2025 року − EIA

Сполучені Штати очікують, що внутрішній видобуток нафти залишатиметься на рівні протягом більшої частини цього року, перш ніж досягти нового рекорду на початку 2025-го.

Відкат стався після року несподіваного зростання видобутку в США, яке послабило вплив скорочення видобутку ОПЕК і її союзниками. Якщо прогноз виправдається, видобуток у США помірно скоротиться протягом першого кварталу, так само, як і експорт ОПЕК+, що потенційно підтримає ціни на нафту, що впали більш ніж на 20% від минулорічних максимумів.

Закриття через холодну погоду спричинило зниження видобутку в США до 12,6 млн барелів на день у січні з рекордних 13,3 млн барелів у грудні, йдеться у прогнозі EIA. Виробництво відновиться до рекордних рівнів цього місяця, перш ніж трохи знизиться до кінця року, і не досягне нового максимуму до наступного лютого, повідомляє агентство.

EIA продовжує очікувати, що глобальний дефіцит пропозиції становитиме близько 120 тис. барелів на день 2024 року.

EIA знизило свій прогноз попиту на нафту в США цього року до 20,39 млн барелів на день, порівняно з попередньою оцінкою в 20,45 млн барелів на день. Прогноз попиту на авіапаливо в США знизили приблизно на 1,8% до 1,68 млн барелів на день.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти