В начало

В уряді Німеччини назвали зменшення постачання газу росією «економічним нападом»

Обмеження росією постачання газу у ФРН – це «економічний напад» і частина російської стратегії у протистоянні з Україною. Про це віцеканцлер Німеччини – міністр економіки і захисту клімату Роберт Габек заявив під час виступу на німецькій промисловій конференції, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Deutsche Welle.

«Зменшення постачань газу газопроводом «північний потік» – це напад на нас, економічний напад на нас», – заявив Габек.

На його погляд, цей «напад» має на меті спричинити зростання цін на газ шляхом зменшення його обсягу на ринку і тим самим «викликати у Європі й Німеччині дебати стосовно важкої ситуації і тривоги» у зв'язку з дефіцитом сировини.

Це, своєю чергою, паралізує дебати щодо того, чи правильною є підтримка свободи, переконаний Габек.

Він наголосив, що обмеження газопостачання – це не співпадіння, а стратегія росії. «Не можна дозволити цій стратегії отримати успіх», – заявив міністр.

З його слів, ідеться не лише про солідарність з Україною, а й про захист політичної культури, відкритого суспільства, вільної ринкової економіки.

Габек також наголосив на важливості наповнення німецьких газосховищ, адже якщо до зими ФРН підійде лише з наполовину заповненими підземними сховищами газу, і «газовий вентиль буде перекрито», то на Німеччину очікує важка економічна криза.

Як повідомлялося, раніше найбільші клієнти «газпрому» в ЄС – OMV з Австрії, Eni з Італії, Uniper з Німеччини і Engie – підтвердили, що російський монополіст обмежив постачання газу за чинними контрактами в Європу трубопроводом «північний потік».

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти