В начало

«Укрнафта» приростила понад 3 млн т нафти й більш як 600 млн куб. м газу

ПАТ «Укрнафта» збільшило запаси й ресурси на понад 3 млн тонн нафти й більш як 600 млн кубометрів газу. Це відбулося завдяки черговому розширенню меж чинних спецдозволів компанії на заході України, повідомляє прес-служба підприємства.

Площа першої ділянки після розширення меж становить 0,93 кв. км, що на 50% більше від раніше наданої в користування ділянки розміром 0,62 кв. км. Загальний обсяг запасів збільшився на 221 тис. тонн нафти й 19 млн кубометрів газу.

Другий спецдозвіл збільшився на 32,62%, і тепер його площа становить 8,7 кв. км. Загальний обсяг запасів і ресурсів збільшився на 836 тис. тонн нафти й 402 млн кубометрів газу.

Третій спецдозвіл було збільшено на 36,14%, його площа зараз становить 7,12 кв. км. Загальний обсяг запасів внаслідок розширення меж спецдозволу становить понад 1,9 млн тонн нафти й 205 млн кубометрів газу, розчиненого у нафті.

«Причина розширення меж спецдозволів — приведення їх розмірів до контурів продуктивних покладів родовищ. Уже отримано відповідні накази Державної служби геології та надр України», — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Нагадаємо, до 2023 року «Укрнафта» лише двічі розширювала межі спецдозволів. А вже торік шляхом збільшення меж двох родовищ компанія приростила 330 тис. тонн нафти й конденсату і 618 млн кубометрів газу загальних запасів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти