В начало

Українські оператори отримають €456 тис., які їм заборгувала БНК

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) вирішило повернути на ліквідаційний рахунок збанкрутілої «БНК-Україна» €456 тис. і спрямувати їх на погашення кредиторських вимог перед українськими компаніями, повідомила прес-служба АРМА.

«У зв’язку зі скасуванням арешту на грошові кошти, АРМА 27 вересня 2024 року прийнято рішення повернути на ліквідаційний рахунок банкрута 456 тис. євро, що еквівалентно 21 млн грн, які буде спрямовано на погашення кредиторських вимог ТОВ «БНК-Україна» перед українськими підприємствами – платниками податків у бюджет України, серед яких є ОККО, СОКАР, «АМІК-Україна» та інші нафтохімічні підприємства України», — йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні, як зазначається, платіж уже перебуває на виконанні у фінансовій установі.

При цьому, як зазначили в АРМА, загальна заборгованість ТОВ «БНК-Україна» перед українськими контрагентами становить 1 млрд грн, що підтверджується затвердженими кредиторськими вимогами.

Нагадаємо, ТОВ «БНК-Україна», бенефіціарними власниками якого були ЗАТ «білоруська нафтова компанія» й республіканське унітарне підприємство «ВО «бєлоруснафта» (країна резидентства – республіка білорусь), було постачальником білоруських нафтопродуктів на території України до початку збройної агресії рф.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти