В начало

UBS знизив прогноз цін на нафту 2024 року

UBS знизив прогноз цін на нафту на 2024 рік, посилаючись на послаблення світового попиту, насамперед через уповільнення темпів зростання китайської економіки, повідомляє Reuters.

Найбільший банк Швейцарії знизив прогноз цін на нафту Brent і WTI на $4, до $80 за барель і $76 за барель відповідно. «Основними знижувальними ризиками для цін є рецесія, яка, своєю чергою, підвищить ризик зміни стратегії ОПЕК+ і швидше відновлення видобутку для повернення частки на ринку, що може призвести до зниження цін нижче від нашого прогнозованого діапазону», — йдеться у записці UBS, опублікованій 16 вересня.

Банк також знизив прогноз зростання світового попиту на 100 тис. барелів на добу (б/д) 2024 року. Минулого тижня й Організація країн-експортерів нафти, і Міжнародна енергетична агенція (МЕА) також опустили прогнози зростання попиту на 2024 рік. Аналітики UBS зазначили, що наступного року ринок буде практично врівноважений за умови відсутності відкату, а найближчою перспективою банк бачить його у дефіциті у другому півріччі.

«Ми очікуємо побачити ціни у верхній частині діапазону у разі позитивного зростання попиту й кращого дотримання (угоди про скорочення постачань) ОПЕК+, у той час, як для стрибка цін до $90 і вище буде потрібний істотний вплив на пропозицію ескалації геополітичної напруженості», — додали в банку.

Ціни на нафту дещо зміцнилися 16 вересня: перебої в роботі нафтової інфраструктури в Мексиканській затоці США компенсують тривоги щодо попиту, що посилилися після нової порції статистичних даних з Китаю.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти