В начало

У підозрі Коломойському фігурує Надвірнянський НПЗ

За матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомлення про підозру у вчиненні злочинів отримав власник великої фінансово-промислової групи Ігор Коломойський.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

«Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда грн шляхом їх виведення за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, як свідчить текст самої підозри, поширеної виданням «Бізнес.Цензор», Коломойський підозрюється у «заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах».

Зокрема у документі зазначається, що «шляхом створення імітації факту внесення Коломойським І.В. до каси Головного офісу АТ КБ «Приватбанк» без фактичного внесення таких грошових коштів до каси даної банківської установи вдалося створити фіктивні підстави для подальшого зарахування безготівкових коштів, що фактично готівкою Коломойським І.В. внесені до відділення зазначеного банку не були, на його банківський рахунок, що відкритий у даній банківській установі, отримавши у користування безготівкові кошти».

Зазначається, що після цього Коломойський «імітовано погасив заборгованість» «Нафтохімік Прикарпаття» (Надвірнянський НПЗ) перед АТ КБ «Приватбанк» від свого імені, і «таким чином створив заборгованість у ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» перед Коломойським І.В.». Далі ж «Нафтохімік Прикарпаття» погасив заборгованість перед олігархом, який таким чином шляхом обману заволодів майном (коштами) цього товариства.

Зокрема «Коломойський І.В. здійснив дії, спрямовані на розпорядження майном (коштами), здобутим злочинним шляхом, а саме шляхом укладення договорів про юридичні послуги із закордонними компаніями-нерезидентам, а також подальшої оплати на виконання даних договорів, здійснив дії, спрямовані на перерахування грошових коштів, які належали ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», та якими він заволодів унаслідок шахрайських дій, з банківського рахунку... в АТ «Айбокс Банк» (МФО 322302) на рахунки закордонних банків».

Зазначимо, що суд відправив Ігоря Коломойського під варту строком на 60 днів із можливістю внесення застави обсягом майже 510 млн грн. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти