В начало

У липні експорт сирої нафти з Саудівської Аравії впав до дворічного мінімуму

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії в липні впав до найнижчого рівня за більш ніж два роки, показали дані Об’єднаних організацій ініціативи даних (JODI).

Експорт сирої нафти з найбільшого у світі експортера нафти впав до 6,01 млн барелів на день (б/д) у липні, що приблизно на 11,6% нижче від 6,8 млн б/д у попередньому місяці й найнижчого рівня з червня 2021 року.

Саудівська Аравія глибоко скоротила видобуток у липні, що стало найбільшим скороченням за останні роки, на додаток до ширшої угоди ОПЕК+ щодо обмеження постачань до 2024 року.

Видобуток сирої нафти в Саудівській Аравії знизився до 9,01 млн б/д у липні, що на 943 тис. б/д менше, ніж у червні, тоді як запаси впали на 2,96 млн барелів, до 146,73 млн. 

Щомісячні дані про експорт надаються Ер-Ріядом та іншими членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) JODI, яка публікує їх на своєму веб-сайті.

Нафтопереробні заводи (НПЗ) країни переробляли на 3 тис. б/д менше за 2,56 млн б/д, тоді як пряме спалювання сирої нафти зросло на 49 тис. б/д у липні, до 592 тис. б/д. Експорт нафтопродуктів країни впав на 203 тис. б/д, до 1,14 млн б/д у липні.

Саудівська Аравія й росія оголосили, що продовжать добровільне скорочення видобутку нафти до кінця року, незважаючи на ралі на нафтовому ринку.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) минулого тижня заявило, що продовження скорочення видобутку нафти до кінця 2023 року означатиме значний дефіцит ринку до четвертого кварталу.

Тим часом Саудівська Аравія підвищила офіційну ціну продажу арабської легкої нафти для азіатського покупця в жовтні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти