В начало

Туреччина через землетрус припинила прокачку нафти до терміналу Джейхан

Туреччина призупинила прокачку сирої нафти до свого експортного терміналу Джейхан на узбережжі Середземного моря як запобіжний захід після землетрусу, повідомляє Bloomberg з посиланням на чиновника, обізнаного у справі.

Державний оператор трубопроводів Botas прийняв таке рішення в понеділок уранці після землетрусу на сході Туреччини, за яким через кілька годин стався ще один. Унаслідок двох землетрусів у Туреччині й Сирії загинуло понад 1000 чоловік, а також було пошкоджено багато будівель та інфраструктури.

Ціни на нафту зросли в понеділок, частково через припинення роботи Джейхана. Це життєво важливий центр для продажу нафти з Північного Іраку й Азербайджану. Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, у січні порт експортував понад 1 млн барелів на день (б/д), або 1% світових постачань. 

Витоків на трубопроводах, що живлять порт, виявлено не було, сказав чиновник на умовах анонімності. 

Ірак припинив постачання з Джейхана, як тих, що контролюються Багдадом, так і тих, що напівавтономним регіональним урядом Курдистану. Курдська адміністрація заявила, що завантаження відновляться після перевірки безпеки на трубопроводах.

Джейханська нафта в основному спрямовується на європейські нафтопереробні заводи.

Перший землетрус магнітудою 7,7 стався в турецькому місті Газіантепі й відчувався навіть на Кіпрі й у Єгипті. Другий землетрус магнітудою 7,5 відчули в турецькій столиці Анкарі, приблизно за 600 кілометрів (375 миль).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти