В начало

Toyota може переписати план розвитку електромобілів на $38 млрд

Один із найбільших автовиробників у світі Toyota подумує про те, щоб переписати свою стратегію розвитку у сфері електромобілів заради успішнішої конкуренції з Tesla й іншими, написав Reuters із посиланням на джерела.

Toyota представила свій план з виробництва електроавтомобілів вартістю $38 млрд 2021 року. Якщо компанія вирішить скоригувати цей план, то це стане значним зрушенням для неї, вважає Reuters. Toyota вже призупинила роботу приблизно над 30 проєктами, які були анонсовано раніше: серед них розробка кросовера Toyota Compact Cruiser й електричної версії моделі Toyota Crown, стверджує агентство. Скликана робоча група до початку 2023 року має позначити конкретні пропозиції або з покращення існуючої платформи для електромобілів, або з нової архітектури для них, повідомили чотири джерела Reuters.

Toyota заявила Reuters, що віддана принципу вуглецевого нейтралітету, коли всі викиди вуглекислого газу компенсуються і не завдають шкоди навколишньому середовищу, але відмовилася від коментарів щодо конкретних планів та ініціатив.

Перегляд стратегії може уповільнити випуск електричних моделей, які вже у розробці, але може дати шанс організувати ефективніший виробничий процес, вважає Reuters.

Зі слів його джерел, керівництво задумалося про перегляд стратегії, тому що усвідомило, що поступається Tesla за вартістю виробництва автомобілів. Toyota розробляла свою платформу так, щоб її можна було збирати разом із автомобілями з двигуном внутрішнього згоряння й гібридами, і це відповідало прогнозам компанії. Але насправді світовий продаж електромобілів випереджає очікування Toyota, написало агентство.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти