В начало

TotalEnergies покращила довгостроковий прогноз виробництва

Французька TotalEnergies SE трохи покращила довгостроковий прогноз збільшення виробництва нафти й газу завдяки запуску нових проєктів. У компанії очікують, що середні темпи зростання виробництва у період до 2030 року включно становитимуть приблизно 3%, зокрема за рахунок збільшення випуску CПГ.

Раніше очікувалося підвищення на 2-3%.

Такий прогноз обумовлений запуском компанією шести великих проєктів 2024 року (два у Бразилії, у Суринамі, Анголі, Омані й Нігерії), йдеться у презентації TotalEnergies у рамках Дня інвестора.

У наступні два роки (2025 і 2026 рр.) темпи зростання виробництва нафти й газу перевищуватимуть 3%, очікують у компанії.

TotalEnergies підтвердила план капіталовкладень обсягом $16-18 млрд на рік на 2025-2030 роки, повідомляють ЗМІ.

Компанія розраховує, що її вільний грошовий потік на 2030 рік збільшиться принаймні на $10 млрд порівняно з рівнем поточного року. Вона, як і раніше, планує спрямовувати на заохочення акціонерів понад 40% річного вільного грошового потоку. 2024 року обсяг зворотного викупу акцій становитиме $8 млрд, що охоплює близько 5% капіталу.

2025 року buyback також становитиме $2 млрд на квартал, якщо дозволять ринкові умови, наголошується у повідомленні TotalEnergies. Крім того, компанія планує збільшити дивіденди, принаймні на 5% наступного року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти