В начало

TotalEnergies і NNPC постачатимуть газ для заводу СПГ у Нігерії

Французька TotalEnergies і нігерійська NNPC ухвалили остаточне інвестиційне рішення щодо розробки газового родовища Убета для постачання нігерійського СПГ-заводу Bonny Island, повідомляє LNG Prime.

TotalEnergies, оператор наземної ліцензії OML 58 у Нігерії з 40-відсотковою часткою, разом із NNPC, якій належить 60%, оголосили про це рішення у заяві, опублікованій 20 червня.

Паризька фірма не надала фінансових деталей проєкту.

Розташоване приблизно за 80 км на північний захід від Порт-Харкорта у штаті Ріверс родовище розроблятиметься у рамках ліцензії OML 58, яка охоплює два родовища, на яких наразі йде видобуток, нафтове родовище Obagi й газоконденсатне родовище Ibewa.

Видобутий газ OML58 обробляється в очисному центрі Obite і постачається як на внутрішній газовий ринок Нігерії, так і на завод СПГ у Нігерії.

Зі слів представника TotalEnergies, газоконденсатне родовище Убета, яке також розташоване в районі OML58, буде розроблятися за допомогою нового 6-свердловинного кластера, з’єднаного з наявними об’єктами Obite через 11-кілометровий підземний трубопровід.

У TotalEnergies заявили, що Ubeta — це «розробка з низьким рівнем викидів і низькими витратами», що використовує наявні газопереробні потужності OML58.

Інтенсивність викидів вуглецю в проєкті буде додатково зменшено завдяки сонячній електростанції потужністю 5 МВт, яка зараз будується на майданчику Obite, і електрифікації бурової установки.

Початок виробництва очікується 2027 року з плато 300 млн кубічних футів на день, близько 70 тис. барелів нафтового еквівалента на день, включаючи конденсати, повідомляє TotalEnergies.

У TotalEnergies також додали, що газ із Ubeta буде постачатися на завод зі скраплення NLNG, розташований на Бонні-Айленді, з поточним розширенням потужності з 22 до 30 млн тонн на рік, у якому TotalEnergies має 15-відсоткову частку.

Додаткова потужність об’єкта Bonny Island збільшиться приблизно на 8 млн тонн на рік завдяки проєкту NLNG Train 7, який зараз будується.

Проєкт передбачає зведення однієї повної лінії СПГ і однієї додаткової установки скраплення. Він також включає інші пов’язані комунальні послуги та інфраструктуру.

Крім TotalEnergies, Nigeria LNG належить NNPC (49%), Shell (25,6%) і Eni (10,4%).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти