В начало

TotalEnergies більше не відправляє кораблі через Червоне море

Компанія TotalEnergies протягом кількох тижнів не відправляла кораблі через південну протоку, що веде до Червоного моря й Суецького каналу, подовжуючи час подорожі своїх кораблів до Європи, повідомляє Reuters із посиланням на заяву французької нафтової компанії.

Протока Баб-ель-Мандеб у південній частині Червоного моря була заблокована через напади Хуті на комерційні судна, що призвело до збільшення вартості фрахту й обмеження руху.

Генеральний директор Патрік Пуйанн сказав, що вартість проїзду через Червоне море зросла, частково через вищі витрати на страхування.

«Конфлікт між хуситами й очолюваною США коаліцією має значний вплив на регіон. Тому ми обережні й більше не перетинаємо Червоне море», − сказав Пуянн.

З середини листопада хусити атакують комерційні судна за допомогою безпілотників і ракет у Червоному морі, спричиняючи перебої в міжнародному торговому сполученні і змушуючи деякі кораблі змінити маршрут навколо південного краю Африки.

«Це чотири дні, щоб здійснити повну подорож, порівняно з проходженням через Червоне море для СПГ-воза», − сказав Пуянн.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило в середу, що затримки з поставками нафтопродуктів через те, що кораблі були перенаправлені, щоб уникнути атак у Червоному морі, вплинули, зокрема, на товарні ринки в Європі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти