В начало

The News: делегація Пакистану відвідає рф, щоб домовитися про імпорт нафти

Делегація з Пакистану на чолі з главою Міненерго Мухаммадом Алі відвідає росію з 10 по 12 жовтня для участі у конференції з енергетичної співпраці двох країн. Пакистанська сторона планує домовитись із рф про довгостроковий контракт на імпорт російської нафти, повідомляє місцева газета The News із посиланням на джерела.

Співрозмовники видання уточнюють, що за допомогою російських постачань Пакистан планує диверсифікувати джерела енергії та впоратися з високими цінами на нафтопродукти. За інформацією джерел, пакистанська делегація планує обговорити довгострокові постачання російської нафти, СПГ, а також проєкт газопроводу «Північ–Південь» («Пакистанський потік»).

The News зазначає, що представники Пакистану й рф уперше обговорять питання енергетики після того, як у червні цього року до Пакистану прибула перша партія російської нафти. Після цього постачання припинилося, повідомляє газета.

«За останні два з половиною місяця не було розміщено жодного нового замовлення на імпорт російської нафти, оскільки місцеві нафтопереробні заводи (НПЗ) не виявили інтересу до імпорту нафти марки Urals», – заявив співрозмовник.

Партію російської нафти для Пакистану у червні закупила компанія Pakistan Refinery Limited (PRL). У процесі переробки PRL зміг отримати з російської нафти 60% мазуту, 10% бензину і близько 10–15% дизельного пального. Зі слів джерел, імпорт нафти з рф не спричинив зниження цін для кінцевих споживачів у Пакистані, але він був комерційно вигідним для PRL. Як повідомили співрозмовники видання, російська нафта може вплинути на ціни на внутрішньому ринку лише у тому разі, якщо всі пакистанські НПЗ почнуть регулярно імпортувати її.

12 червня міністр нафти Пакистану Мусадік Малік повідомив, що в пакистанському Карачі почали розвантажувати російську сиру нафту, що прибула зі знижкою за новою угодою, укладеною між москвою й Ісламабадом. За цей вантаж Пакистан заплатив у китайських юанях. Деталі угоди пан Малик не розкрив.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти