В начало

Термінал Gate розпочинає будівництво четвертого резервуару СПГ у порту Роттердама

Gate terminal і його акціонери Gasunie і Vopak оголосили про прийняття остаточного інвестиційного рішення з розширення потужностей зберігання і регазифікації терміналу Gate, повідомляє LNG Industry. Розширення включає в себе новий резервуар для зберігання СПГ об’ємом 180 тис. м3 і додаткову потужність регазифікації 4 млрд м3/рік. Нові потужності вже здано в оренду за довгостроковими комерційними угодами, і очікується, що вони будуть готові до роботи до ІІ півріччя 2026 року.

Vopak і Gasunie є засновниками і власниками терміналу Gate у Роттердамі, який працює з 2011 року. Термінал відіграє вирішальну роль у постачанні й наявності газу в Нідерландах і сусідніх країнах. Після завершення всіх передбачених проєктів на терміналі Гейт загальна потужність регазифікації терміналу становитиме 20 млрд м3/рік.

Ганс Коенен від імені ради директорів Gasunie сказав: «Інвестиції в цей новий резервуар є частиною більш широкого пакету запропонованих і вже реалізованих заходів для збільшення потужностей імпорту СПГ у Нідерланди. Це необхідно для компенсації втрат російського природного газу й зменшення дефіциту природного газу на газовому ринку Європи. На додаток до розширення потужностей з імпорту СПГ Gasunie продовжує прискорювати енергетичний перехід. Наприклад, через будівництво національної водневої мережі й конверсію імпортних терміналів. Ми також продовжуватимемо зосереджуватися на екологічному газі, транспортуванні тепла й уловлюванні та зберіганні вуглецю».

Дік Рішель, генеральний директор Vopak, додав: «Ми раді розвивати наше успішне партнерство з Gasunie. Ця інвестиція добре вписується в стратегію Vopak з розвитку інфраструктури СПГ. Ми пишаємося тим, що розробляємо й використовуємо надійну інфраструктуру відкритого доступу, оскільки вона відіграє важливу роль у безпеці постачання енергії».

Ярмо Стопман, керуючий директор терміналу Gate, підсумував: «Тепер, коли всі елементи готові, ми щасливі, що сьогодні можемо розпочати будівництво цього важливого розширення. Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з нашими підрядниками й забезпечення безпечного і своєчасного будівництва цього 4-го резервуара».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти