В начало

Shell списала витрати від виходу з рф на $3,9 млрд

Компанія звітує, що за підсумками кварталу списала $3,894 млрд витрат через вихід із російських проєктів. Енергетичний гігант Shell також заявив, що виконавчі директори, управлінський і технічний персонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт «сахалін-2». Про це йдеться у звітності Shell за 1 квартал, повідомляє «Економічна правда».

$1,6 млрд зі списаної суми припадає на частку прибутку спільних підприємств у проєкті «сахалін-2», де Shell володіє 27,5% акцій, $1,126 млрд – на кредитування проєкту «північний потік-2», $858 млн – витрати на маркетинг і роботу спільних підприємств, зокрема, на знос і амортизацію на салимському й гиданському проєктах.

Як повідомлялося, китайські державні енергетичні гіганти Cnooc, CNPC і Sinopec спільно ведуть переговори щодо придбання частки Shell у спільному з «газпромом» нафтогазовому проєкті «сахалін-2».

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з постачань.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ і СПГ з російського ринку. Тобто, фактично, згорне мережу АЗС у країні-агресорі.

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ «газпром» у рамках плану виходу з рф у відповідь на війну в Україні.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти