В начало

Shell інвестує в нафтові родовища у Мексиканській затоці задля збільшення видобутку

Shell Offshore Inc., дочірня компанія Shell plc, прийняла стратегічне рішення збільшити видобуток нафти на своєму активі Vito у Мексиканській затоці США, затвердивши остаточне інвестиційне рішення (FID) щодо проєкту заводнення. Про це повідомляє Energy Connects.

Цей проєкт, який стартує з 2027 року, спрямований на значне збільшення видобутку на родовищі Vito шляхом впровадження вторинної технології вилучення нафти, відомої як заводнення.

Заводнення – широко використовуваний метод у нафтовій і газовій промисловості для вторинного вилучення нафти з пластів. Технологія передбачає закачування води в пласт колектора для проштовхування додаткової кількості нафти до видобувних свердловин, ефективного витіснення нафти й збільшення загального коефіцієнта вилучення. Цей процес не тільки допомагає збільшити видобуток, але й підтримує пластовий тиск, що є критичним для ефективного видобутку.

На родовищі Vito Shell планує використати цю техніку для значного збільшення видобутку нафти. Проєкт передбачає використання трьох водонагнітальних свердловин, які було пробурено як передвидобувні. Змінюючи тиск у колекторі й викидаючи нафту до сусідніх видобувних свердловин, Shell очікує збільшити обсяг видобутих ресурсів на 60 млн барелів нафтового еквівалента (boe). Рішення продовжити проєкт заводнення на Vito є частиною ширшої стратегії Shell максимізації потенціалу своїх активів у Мексиканській затоці. Регіон був ключовим напрямком для Shell, де компанія – провідний глибоководний оператор.

Від свого відкриття родовище зазнало значного розвитку, 2015 року оригінальну конструкцію хосту було спрощено й змінено. Ця модернізація не лише зменшила викиди CO2 на об’єкті приблизно на 80% протягом усього терміну служби, але й скоротила витрати більш ніж на 70% порівняно з оригінальною концепцією. FID для початкової розробки родовища Vito було оголошено у квітні 2018 року, а перші барелі нафти – отримано у лютому 2023 року.

Очікується, що проєкт заводнення ще збільшить видобуток на родовищі, сприяючи досягненню мети Shell зі стабілізації видобутку на рівні 1,4 млн барелів нафти на день на 2030 рік, як було зазначено торік під час Дня ринків капіталу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти