В начало

Серпневий експорт бензину з Китаю впав на 44%

Експорт бензину з Китаю знизився на 44% у серпні порівняно з роком раніше, тоді як експорт дизельного пального впав на 29,7%, показали митні дані 18 вересня, через зниження виробництва нафтопереробних заводів (НПЗ) й експортної маржі.

Минулого місяця експорт бензину становив 770 тис. метричних тонн, що є найнижчим показником з квітня. Згідно з даними Головного митного управління, це різко знизилося порівняно з 1,38 млн тонн у серпні 2023 року, а також із 790 тис. тонн у липні.

Минулого місяця експорт дизельного пального становив 880 тис. тонн, різко знизившись порівняно з 1,26 млн тонн роком раніше, але збільшившись порівняно з 540 тис. тонн у липні.

Загальний експорт нафтопродуктів Китаю у серпні, включаючи бензин, дизельне пальне, паливо для реактивних двигунів і морське паливо, впав на 16,5% в річному обчисленні, до 4,92 млн тонн, найнижчого показника з квітня.

Минулого місяця продуктивність НПЗ у Китаї впала порівняно з аналогічним періодом торік п’ятий місяць поспіль, оскільки млява економіка послаблювала попит на дизельне пальне, а прискорення продажів електромобілів з’їдало споживання бензину.

Експорт авіаційного палива залишився найвищим серед трьох продуктів завдяки триваючому відновленню міжнародних подорожей, обсяги якого досягли 1,56 млн тонн, незмінно порівняно з торішніми 1,55 млн тонн, але знизившись з 1,76 млн тонн у липні.

Паливо, що постачається на міжнародні рейси, у митній статистиці вважається експортом.

Дані також показали, що імпорт скрапленого природного газу Китаєм у серпні становив 6,54 млн тонн, що на 5,1% більше, ніж торік, підвищивши обсяги з початку року на 10,7%, до 50,29 млн тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти