В начало

Saudi Aramco може провести IPO торгового підрозділу

Нафтова саудівська держкомпанія Saudi Aramco розглядає змогу проведення первинного розміщення акцій торговельного підрозділу на тлі різкого підвищення цін на енергоресурси, пише агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Aramco консультується щодо можливого лістингу Aramco Trading Co. із банками, включаючи Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. і Morgan Stanley.

За даними джерел, Aramco Trading може бути оцінено у десятки мільярдів доларів США. Двоє з них наголосили, що потенційно компанія може коштувати понад $30 млрд.

Saudi Aramco може виставити на продаж 30% акцій трейдингового підрозділу, що може стати одним із найбільших IPO у світі цього року. Поки що лідером є LG Energy Solution, яка в січні залучила близько $10,8 млрд.

Офіційні представники Goldman Sachs, JPMorgan і Morgan Stanley відмовилися від коментарів, а Aramco й Aramco Trading не відповіли на запити агентства про коментарі.

Традиційно великі виробники нафти не виставляють своїх торгових підрозділів, побоюючись розкривати секрети основного джерела прибутку, зазначає Bloomberg. За словами джерел, Aramco все ще обговорює переваги потенційного лістингу, і немає впевненості, що він відбудеться.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти