В начало

ЄС продовжує працювати над платформою спільних закупівель газу

Спільна платформа Європейського Союзу із закупівель газу не є провалом, але газ вона поки не закуповувала. Про це заявив офіційний представник ЄК Тім Макфі на брифінгу в Брюсселі, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я не згоден із тим, що це провал. Відтепер співпраця між державами-членами йде набагато краще. Ми посилили двосторонні зв'язки. Ми знаємо, що держави-члени обговорюють цю тему між собою. Це ініціатива, яка триватиме», – зазначив Макфі.

«Ми поки не робили спільних закупівель, але ми працювали на взаємній основі з державами-членами й використовували цю платформу для протоколу про взаєморозуміння. Платформа також використовується для перемовин з іншими міжнародними партнерами – Норвегією, Азербайджаном, Алжиром», – пояснив Макфі.

Він зазначив, що йдеться про систему, якої раніше не існувало. З його слів, ідея в тому, «щоб Європейський Союз об'єднався з метою спільних закупівель газу».

«Це зовсім нова ідея, і це могло б мати наслідки для ринку», – додав Макфі.

«Ми ще не робили спільних закупівель, але ми закликаємо держави-члени, підприємства об'єднатися, щоб зробити це якомога раніше, і комісія працювала над юридичною основою для цього», – повідомив представник ЄК.

Макфі послався на заяви голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і члена ЄК з енергетики Кадрі Сімсон про те, що в Брюсселі готові перейти до наступного етапу й запропонувати, щоб ця платформа служила для заповнення сховищ газу.

Прес-секретар пообіцяв, що додаткові ідеї для розвитку цієї ініціативи буде оприлюднено найближчими днями.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти