В начало

Росія припиняє постачання газу в Фінляндію

російський газовий монополіст компанія «газпром» припиняє постачання газу в Фінляндію з 21 травня. Про це повідомила на своєму сайті фінська газова компанія Gasum із посиланням на лист від «газпрому», пише УНІАН.

«Імпорт природного газу з росії за контрактом на постачання Gasum буде припинено в суботу, 21 травня, о 07:00. Вдень у п’ятницю, 20 травня, «газпром експорт» повідомив Gasum, що постачання природного газу в Фінляндію за контрактом Gasum буде припинено в суботу, 21 травня 2022 року о 07:00», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що починаючи з завтрашнього дня, Gasum буде постачати природний газ своїм споживачам з інших джерел через трубопровід Balticconnector. Газозаправні станції Gasum в районі газової мережі продовжать роботу в штатному режимі.

«Дуже прикро, що постачання природного газу за нашим контрактом тепер буде припинено. Проте ми ретельно готувались до цієї ситуації, і за умови, що не буде збоїв у газотранспортній мережі, ми зможемо забезпечити всіх наших споживачів газом у найближчі місяці», – цитує прес-служба генерального директора Gasum Міку Вільянена.

Як повідомлялося раніше, «газпром» із 27 квітня повністю призупинив постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) і PGNiG (Польща) через відмову переходити на оплату в рублях.

Болгарія домовилась із США про постачання скрапленого газу за цінами нижчими, ніж при купівлі у росії.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти