В начало

росія нарощує перевалку Urals на морі до рекордних показників – ЗМІ

Перевалка російської нафти Urals на морі досягла рекордних показників після запровадження «стелі» цін на енергоносій, повідомив Bloomberg із посиланням на дані щодо відстеження руху танкерів.

За підсумками січня, постачання Urals можуть досягти рекордних 14 млн барелів. Обсяг перевалки за грудень 2022 року й січень 2023 року становитиме 19 млн барелів.

За оцінкою Bloomberg, у перевалці російської Urals задіяно п'ять супертанкерів із порту Сеута на африканському узбережжі Іспанії. За даними з відстеження руху танкерів, два з них перебувають у Сеуті, ще три вже відпливли в Азію. Також під кінець місяця в Сеуту мають прибути шість танкерів з Urals із портів у Балтійському морі.

5 грудня 2022 року держави G7 і ЄС запровадили «стелю» цін на постачання нафти з росії на рівні $60 за барель, що, за оцінкою Bloomberg, призвело до різкого падіння доходів бюджету рф. У січні Reuters повідомляв, що на цьому тлі експорт російської нафти з портів Балтійського моря в країни Азії зріс на 27%, порівняно з груднем 2022 року. Також із грудня по січень середня ціна на Urals упала на 19%, повідомляли у мінфіні рф.

За даними «Ъ», уряд росії в рамках указу президента владіміра путіна збирається заборонити російським компаніям включати в експортні контракти посилання на «стелю» цін. Експортери будуть надсилати контракти для перевірки до федеральної митної служби рф. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти