В начало

Reuters: ціни на нафту падають на тлі відновлення видобутку в Лівії

Ціни на нафту впали в п'ятницю на тлі послаблення перспектив світового попиту й відновлення видобутку нафти у Лівії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent упали на 55 центів – до 103,32 долара за барель на 12:51 за Грінвічем, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 1,05 долара – до 95,30 долара за барель.

Судячи з даних, опублікованих у п'ятницю, світова економіка все більше схиляється до серйозного уповільнення, оскільки центральні банки агресивно скасовують надм'яку грошово-кредитну політику, ухвалену під час пандемії для підтримки зростання.

«На економічному фронті справи, як і раніше, негативні, та ми, як і раніше, відчуваємо структурний дефіцит швидкої нафти, а це означає, що фізичні покупці підтримуватимуть падіння, знаючи про невизначеність того, що чекає нас попереду на геополітичному фронті», — сказав Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management.

Іннес зазначив, що інвестори схвалюють рішення Федеральної резервної системи США за процентними ставками, яке буде ухвалено наступного тижня. Чиновники ФРС вказали, що центральний банк, можливо, підвищить ставки на 75 базисних пунктів на засіданні 26-27 липня.

Тоді як ознаки зниження попиту в США чинили тиск на ціни на нафту і призвели до зниження базових контрактів приблизно на 3% на попередній сесії, обмежені світові запаси продовжували підтримувати ринок.

Побоювання з приводу постачання трохи послабшали після того, як Лівія відновила видобуток на кількох нафтових родовищах на початку цього тижня.

«Виробництво в Лівії відновлюється, але через зіткнення в столиці ніхто не знає, як довго триватиме це відновлення», — сказав Джованні Стауново, аналітик UBS, маючи на увазі зіткнення між угрупуваннями, що суперничають, у Лівії на тлі зростаючого занепокоєння тим, що конфлікт може швидко відновитися.

Стауново також повідомив, що ринок орієнтуватиметься на попередні оцінки видобутку ОПЕК наступного тижня.

Водночас WTI зазнала невдачі за останні дві сесії після того, як дані показали, що попит на бензин у США впав майже на 8% порівняно з минулим роком у розпал пікового літнього автомобільного сезону через рекордні ціни на заправку.

Навпаки, ознаки сильного попиту в Азії підтримали еталонну нафту марки Brent, забезпечивши її перший тижневий приріст протягом шести тижнів.

Попит на бензин і дистилятне паливо в Індії виріс до рекордно високого рівня в червні, попри зростання цін, при цьому загальне споживання нафтопродуктів зросло на 18% порівняно з минулим роком, а індійські нафтопереробні заводи працювали майже на максимальному рівні, кажуть аналітики РБК.

«Це свідчить про набагато більше, ніж про сильне відновлення після років, уражених COVID», – підсумовує аналітик РБК Майкл Тран.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти