В начало

Іран має намір створити газовий хаб у Перській затоці за участі рф

Іран за участі росії, Туркменії й Катару планує створити газовий хаб у промисловому районі Асалуйє у південній іранській провінції Бушер, розташованій на березі Перської затоки. Про це повідомив міністр нафти країни Джавад Оуджі. Його слова наводить агентство Tasnim.

Міністр звернув увагу на високу ймовірність успішної реалізації газового хаба в Перській затоці, оскільки Іран має другі за величиною запаси газу у світі.

Крім того, Іран повністю виконав свої зобов'язання щодо імпорту газу за останні 20 місяців перед Туркменістаном. Зі слів Оуджі, наразі ведеться необхідна підготовка й планування етапів будівництва газового хаба.

У травні за підсумками перемовин із віце-прем'єром росії алєксандром новаком Джавад Оуджі повідомив, що сторони обговорюють питання спільної розробки десяти нових нафтогазових родовищ на території Ірану.

У липні 2022 року іранська нафтова компанія NIOC і російський «газпром» підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці у нафтогазовій сфері на $40 млрд.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти