В начало

Після підйому напередодні Brent здешевшала до $96,18/бар.

Нафта помірно дешевшає в п'ятницю вранці після підйому днем раніше на даних про різке зниження запасів цього енергоресурсу в США.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:17 за київським часом складає $96,18 за барель, що на $0,41 (0,42%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками попередньої сесії ці контракти здорожчали на $2,94 (3,1%), до $96,59 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на цей час здешевшали на $0,36 (0,4%), до $90,14 за барель. У четвер WTI зросла в ціні на $2,39 (2,7%), до $90,5 за барель.

За останні п'ять торгових сесій контракти на обидві марки здешевшали майже на 2%, при цьому на тижні котирування досягали мінімуму з січня на побоюваннях через можливий економічний спад.

«Побоювання щодо настання рецесії зберігаються серед трейдерів на ключових ринках, включаючи США і Європу. Ринок стурбований через попит у майбутньому», — зазначили аналітики Fitch Solutions.

У той же час інвестори зосередили увагу на розвитку ситуації навколо іранської ядерної угоди. За повідомленнями дипломатів і ЗМІ, сторони максимально наблизилися до укладання фінальної угоди, внаслідок чого на ринок можуть надійти додаткові барелі нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти