В начало

Прокуратура передала військовим оливи й мастила російської компанії

Подільська окружна прокуратура міста Києва передала Національній гвардії України автомобільні оливи й мастила, які належать російській компанії, на суму 3 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті прокуратури.

Згідно з повідомленням, прокурори окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

У межах цього провадження правоохоронці досліджують діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання з метою здійснення вказаної протиправної діяльності.  

Під час розслідування було встановлено, що кінцевим бенефіціарним власником одного із товариств є ПАТ «газпром нєфть», що входить до російського холдингу «газпром», а тому, зазначають у прокуратурі, є «значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаного підприємства на шкоду державній безпеці України».

Під час слідства, повідомляє прес-служба Подільської окружної прокуратури Києва, вилучено й арештовано автомобільні оливи й мастила вказаної компанії на суму понад 3 млн. грн і передано Нацгвардії.

Наразі у кримінальному провадженні слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти