В начало

Прибуток Eni падає через нижчі ціни на енергоносії – Bloomberg

Прибуток Eni SpA у другому кварталі знизився, оскільки нижчі ціни на енергоносії вплинули на її результативність, але компанія перевершила оцінки аналітиків, повідомляє Bloomberg.

Результати італійського нафтогазового гіганта загалом збігаються з результатами аналогів, які повідомили про значне падіння прибутків, але зберегли виплати акціонерам. Eni дотрималася своєї мети викупу акцій 2023 року обсягом 2,2 млрд євро і підтвердила свої дивіденди.

«Eni продемонструвала чудові операційні й фінансові результати у другому кварталі 2023 року, незважаючи на менш сприятливе середовище, — сказав у п’ятницю, 28 липня, генеральний директор компанії Клаудіо Дескальці. – Ця стійкість є значною після того, як ми успішно зафіксували потенціал зростання в попередньому сильнішому сценарії».

Скоригований чистий прибуток Eni за цей період склав 1,94 млрд євро ($2,1 млрд), що на 49% менше, ніж роком раніше, і перевершує середню оцінку аналітиків у 1,63 млрд євро.

Попри зниження цін в останні місяці, газовий бізнес Eni повідомив про скоригований операційний прибуток обсягом 1,1 млрд євро в другому кварталі й підвищив свій прогноз на весь рік до 2,7-3 млрд євро з 2 до 2,2 мільярда євро раніше. Відповідно до заяви, ефективність роботи підрозділу здебільшого зумовлювалася перевагами, пов’язаними з контрактними механізмами, переглядом угод і розрахунками.

Проформа відкоригованого прибутку підрозділу Renewables Plenitude до сплати відсотків, податків та амортизації була збільшена приблизно до 800 млн євро з 700 млн євро раніше.

Eni підтвердила свої прогнози щодо прибутку до сплати відсотків і податків на 2023 рік обсягом 12 млрд євро, навіть переглянувши свої очікування щодо цін на енергоносії. Тепер компанія припускає, що ціна на природний газ становить 484 євро за тисячу кубометрів, порівняно з попередніми 529 євро, а на нафту марки Brent – ​​$80 за барель проти $85.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти