В начало

Прибуток бразильської Petrobras у I кварталі знизився на 38%

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras відзвітувала 13 травня про падіння свого чистого поточного прибутку на 38% у І кварталі порівняно з роком раніше, що не відповідає очікуванням аналітиків щодо результатів і дивідендів через слабші обсяги продажів.

Згідно з даними LSEG, чистий поточний прибуток знизився до 23,9 млрд реалів ($4,63 млрд) за квартал, що закінчився в березні, що значно нижче від оцінки аналітиків у 30,2 млрд реалів.

Фірма схвалила виплату 13,45 млрд реалів ($2,61 млрд) як дивіденди й відсотки на капітал акціонерам, що становить близько 1,04 реала на просту акцію без права голосу.

Як повідомляє Reuters, аналітики Citigroup прогнозували дивіденди в $3 млрд.

У Petrobras заявили, що такий результат відбувся головним чином завдяки зниженню продажів, падінню цін на нафту й меншій нормі прибутку від продажу дизельного пального порівняно з ІV кварталом торік. Компанія також звинуватила девальвацію реала в цей період.

Скоригований прибуток компанії до сплати відсотків, податків й амортизації (EBITDA) за період скоротився приблизно на 17% порівняно з тим же періодом 2023 року, до 60,04 млрд реалів. Опитування LSEG очікувало результат у 67,92 млрд реалів.

Виторг упав приблизно на 15%, до 117,7 млрд реалів у тому ж порівнянні, хоча середня ціна на Brent була вищою, ніж роком раніше.

Продажі нафти, газу й похідних становили 2,92 млн барелів нафтового еквівалента на день, що на 4,6% менше, ніж торік. Зниження було частково пов'язане зі збільшенням біопалива в паливній суміші, що продається в країні, заявила фірма, оприлюднивши дані про виробництво минулого місяця.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти