В начало

Постачання нафти з росії в Азію впало до мінімальних показників з березня — Bloomberg

Постачання нафти з Росії в Азію продовжують опускатися нижче за показники 2 млн барелів на день, що стало мінімальним із березня значенням. Про це повідомляє Bloomberg.

Морський експорт за тиждень скоротився до 3,24 млн барелів на день. Продажі нафти в Азію вже опустилися нижче відм 1,75 млн барелів на день, тоді як у квітні й травні цей показник був не менше ніж 2,1 млн барелів на день.

За даними агентства, продаж нафти в Європу також скоротився, і зараз цей показник перебуває на рівні 1,32 млн барелів на добу (б/д). При цьому до повномасштабної війни, розв'язаної росією на території України, це значення стабільно було вищим за 1,85 млн барелів на добу. Загалом сумарні потоки сирої нафти з росії скоротилися більш ніж на 800 тис. барелів на добу, тобто впали на 22%.

Аналітики Bloomberg підрахували, що щотижневий прибуток росії від продажу нафти впав на $42 млн і тепер становить $145 млн. Такий рівень доходів виявився мінімальним за останні півтора місяця.

12 серпня Business Insider повідомив, що таємничий торговець із Китаю заплатив $376 млн за танкери, які мають перевезти нафту з росії. За даними видання, всі судна віком від 15 років і не потрапляють під чартер більшості традиційних нафтових компаній, тобто вони з'явилися за допомогою звичного фінансування. Йдеться про те, що невідомий покупець оплачував усе готівкою.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти