В начало

У чергах на виїзд з Польщі чекають понад 2 400 вантажівок

Станом на ранок 23 лютого у чергах на перетин кордону на території Польщі чекають понад 2 400 вантажних транспортних засобів.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«Черги на території Польщі, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, на всіх напрямках, де відбувається блокування руху для вантажних транспортних засобів, станом на ранок становлять десь 2 460 вантажівок. Найбільше – навпроти пунктів пропуску «Краківець», «Рава-Руська» і «Ягодин», – зазначив він.

Зі слів Демченка, фактично найнижчі показники перетину кордону вантажівками, як і днем раніше, спостерігаються у напрямку пунктів пропуску «Шегині» і «Ягодин».

«Наприклад, через «Шегині» кордон за добу перетнуло десь 60 вантажних транспортних засобів. І близько 60 вантажівок також перетнуло кордон через «Ягодин», але всі ці машини по «Ягодину» – у бік України. Бо за останні дні польська сторона не приймає жодної вантажівки, яка рухається з України у бік Польщі цим напрямком», – поінформував речник.

Водночас він зазначив, що українські прикордонники наразі не фіксують блокування громадського транспорту на пунктах перетину кордону.

Демченко додав, що зараз пасажиропотік загалом невисокий.

«Фактично він коливається десь на рівні 55-70 тис. осіб на добу в обох напрямках. І черг для легкових автомобілів і автобусів на виїзд з України зараз немає», – поінформував він.

Як повідомлялося раніше, за даними Держприкордонслужби України, польські протестувальники 20 лютого посилили блокування руху транспорту на кордоні з Україною.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти