В начало

Польща пропонує ЄС запровадити мито для країн, які купують російську нафту

Польща запропонувала ввести додаткове мито для країн, які продовжать купувати нафту у росії після відмови інших держав від таких постачань. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє УНІАН із посиланням на Polsat News.

«Якщо хтось імпортуватиме нафту з росії довше і дешевше, тому що росія хоче продати цю нафту за будь-яку ціну, це не принесе користі тим країнам і тим підприємцям, які швидше відмовляться від нафти», – заявив він.

Моравецький зазначив, що є кілька країн, які мають проблеми з дуже швидким відходом від російської нафти. З його слів, угорці в цьому питанні «на передньому плані». Глава уряду звернувся до уряду Віктора Орбана з проханням якнайшвидше відмовитися від російського газу.

Так, шостий пакет санкцій ЄС проти росії досі заблоковано. Він передбачає зокрема ембарго на російську нафту. Рішення блокує саме Угорщина, яка залежить від російської сировини на 43%.

Запровадження санкцій ЄС потребує схвалення всіх його 27 країн-членів. Наразі уряд премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана блокує його, посилаючись на велику залежність від російської нафти. Ембарго буде рівносильне «ядерній бомбі, скинутій на угорську економіку», заявляв Орбан.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти