В начало

PKN Orlen розірвала останній російський нафтовий контракт без штрафних санкцій

PKN Orlen розірвала контракт із російською «татнєфтью» без сплати штрафних санкцій, заявив у вівторок виконавчий директор польської компанії після того, як москва припинила постачання нафти в Польщу.

Як повідомляє Reuters, постачання трубопроводом «дружба» було припинено в лютому, буквально через день після того, як Польща постачила в Україну свої перші танки Leopard.

Польща пообіцяла припинити використання російської нафти до кінця 2022 року, коли закінчився довгостроковий контракт PKN з «роснєфтью». Угода з «татнєфтью» мала закінчитися 2024 року.

«Ці контракти більше не існують. Контракт із «роснєфтью» закінчився в січні, ми його не продовжували», — сказав Даніель Обайтек приватному мовнику Polsat News.

«Другий контракт з «татнєфтью»... коли нафта перестала текти, у нас виникла суперечка про розірвання контракту. На цій підставі ми розірвали цей контракт без штрафних санкцій».

Обайтек сказав, що контракт було розірвано «кілька днів тому».

Після вторгнення в Україну та до того, як Європейський Союз ввів ембарго на морські постачання з росії, PKN припинила купувати російську нафту й паливо, що транспортуються морем.

У компанії зазначили, що портфель її постачань тепер включає нафту зі Західної Африки, Середземномор'я, Перської й Мексиканської заток. PKN Orlen також має контракт на постачання з Saudi Aramco станом на 2022 рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти