В начало

Падіння японського імпорту СПГ у червні досягло максимальних з початку року 22%

Японія у червні 2023 року імпортувала 4,53 млн т скрапленого природного газу, що на 22% нижче, ніж у червні 2022 року, повідомляє Міністерство фінансів країни.

Червневе падіння імпорту – найглибше з початку року.

За перше півріччя Японія імпортувала 32,622 млн т СПГ, що на 13% менше, ніж за січень-червень 2022 року (37,537 млн т).

Постачання СПГ із росії у червні 2023 року становило 485 тис. т порівняно з 617 тис. т роком раніше. Великотоннажний СПГ у рф виробляють заводи «Сахалінської енергії» (співвласники — «Газпром», Mitsui і Mitsubishi), а також «Ямал СПГ» (учасники — «НОВАТЕК», TotalEnergies, китайські CNPC і SRF).

Середня ціна імпорту СПГ у червні склалася на рівні $452 за 1 тис. кубометрів, що значно перевищує котирування спотового ринку. Індекс JKM Platts (Japan Korea Marker, що відображає спотову ринкову вартість вантажів, які поставляються в Японію, Південну Корею, Китай і Тайвань), у червні був близько $400 за 1 тис. кубометрів.

Заходи економії електроенергії і збільшення її виробітку за рахунок АЕС скорочують потреби країни у викопному паливі. Зниження закупівель Японією, яка є найбільшим світовим споживачем СПГ, чинить тиск на ціни на світовому ринку.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти