В начало

OMV повідомляє про відкриття покладів газу у Норвезькому морі

OMV (Norge) AS, оператор PL 1194, завершив буріння у Норвезькому морі, орієнтуючись на пошукові перспективи Haydn/Monn, повідомляє Oilfield Technology.

У свердловині було виявлено газ із оціненими обсягами видобутку від 30 до 140 млн б.н.е..

«Зосереджуючись на газі як перехідному виді палива, OMV інвестує в доступні енергетичні рішення й сприяє створенню більш стійкого енергетичного балансу. Ми прагнемо збільшити частку газу в нашому виробничому портфелі до 60% на 2030 рік. Комерційне відкриття ще більше сприятиме нашій диверсифікації, водночас високо оцінюючи наш портфель у Норвегії. Зрештою, сьогоднішні новини ще більше зміцнюють нашу позицію як надійного постачальника газу в Європі», – каже Берислав Гашо, виконавчий віцепрезидент OMV Energy.

Глибоководна свердловина у Норвезькому морі розташована за 300 км на захід від материка Норвегії на глибині 1 064 м. Газове родовище знаходиться приблизно за 65 км від наявної інфраструктури трубопроводу Polarled і родовища Aasta Hansteen.

Ліцензійні партнери в PL1194 додатково оцінять відкриття для потенційної розробки газового родовища для сусідньої інфраструктури. Використовуючи наявну інфраструктуру, підводна розробка на хост-платформі Aasta Hansteen призведе до швидшого планування й виконання з меншими витратами на розробку і зменшенням викидів вуглецю.

«Це відкриття може розкрити значний потенціал у регіоні й продовжити термін служби газового хабу Aasta Hansteen, у якому OMV вже має частку», — додав Берислав Гашо.

Глибоководну свердловину Haydn/Monn було пробурено буровою установкою Transocean Norge – переобладнаною й сертифікованою установкою з низьким рівнем викидів, з чудовими показниками охорони здоров’я, безпеки й захисту навколишнього середовища. OMV (Norge) AS – оператор PL 1194 з 40% робочої частки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти