В начало

OMV Petrom підписує контракт на транспортування шельфового газу Neptune Deep

Румунська нафтогазова компанія OMV Petorm підписала з національним оператором газотранспортної системи Transgaz контракт на видобуток природного газу з морського периметра Neptun Deep, повідомляє Romania Insider.

Договір укладено на період із вересня 2026 року по вересень 2042 року.

З урахуванням чинних на цю мить тарифів на передачу вартість контракту оцінюється в 276 млн євро. Виходячи з цього, «Трансгаз» почне роботу над необхідною інфраструктурою.

Проєкт із поточною оціночною вартістю приблизно 478 млн євро (включно з ПДВ) передбачає будівництво 308,3-кілометрового газотранспортного трубопроводу «Тузла–Подішор» для з’єднання наявного газу в Чорному морі з коридором BRUA, що дасть змогу транспортувати газ через існуючі взаємозв'язки.

Підписання контракту між OMV Petrom і Transgaz відбулося після успішного завершення процесу резервування додаткових потужностей для точки входу/виходу до/з НТС «Тузла».

«Сьогодні ми зробили важливий крок разом із нашими партнерами. Ми віримо, що Чорне море має значний потенціал для видобутку природного газу, а Neptun Deep є стратегічним проєктом для OMV Petrom і Румунії. Це серце нашої стратегії до 2030 року і буде відігравати важливу роль в енергетичній безпеці Румунії. Ми плануємо остаточне інвестиційне рішення на середину 2023 року, а виробництво має розпочатися 2027 року», — заявила Крістіна Верчере, генеральний директор OMV Petrom.

OMV Petrom стала оператором периметра Neptune Deep у серпні 2022 року. Наприкінці 2022 року компанія подала декларацію про комерційне відкриття родовища. Наразі компанія просувається з тендерною процедурою, авторизацією та іншими технічними питаннями.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти